Nabór ofert na wolne stanowisko urzędnicze

Dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu

ogłasza publiczny nabór ofert

na wolne stanowisko urzędnicze – specjalista ds. kadr

w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu,

ul. Warszawska 1/5

Do naboru mogą przystąpić osoby spełniające wymagania określone w art. 6 ust.1 oraz ust.3 pkt 2 i 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. 2016 r., poz. 902) oraz posiadające niżej wymienione kwalifikacje:

1, Określenie stanowiska urzędniczego:

a) specjalista,

b) wymiar pracy: 1/2 etatu,

c) rodzaj umowy: umowa o pracę.

2. Wymagania związane ze stanowiskiem:
Wymagania niezbędne:

a) obywatelstwo polskie,

b) pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,

c) stan zdrowia pozwalający wykonywać prace na stanowisku specjalisty ds. kadr,

d) wykształcenie średnie ekonomiczne, z co najmniej 4 letnim stażem pracy, na podobnym stanowisku lub wyższe administracyjne, z co najmniej 2 letnim stażem pracy, na podobnym stanowisku,

e) niekaralność za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,

f) podstawowa znajomość przepisów związanych z prowadzeniem spraw kadrowych -ustawa – Kodeks pracy, ustawa – Karta Nauczyciela, ustawa o SIO, ustawa o pracownikach samorządowych, ustawa o ochronie danych osobowych, akty prawa miejscowego oraz akty normatywne powszechnie obowiązujące,

g) biegła znajomość i umiejętność korzystania z pakietu MS Office oraz zasobu Internetu.

Wymagania dodatkowe:

a) znajomość i obsługa programów: Kadry Optivum, Systemu Informacji Oświatowej,

b) umiejętność obsługi urządzeń biurowych,

c) dobra organizacja pracy, samodzielność, rzetelność, bezstronność, odpowiedzialność, dyspozycyjność.

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

a) sporządzanie dokumentacji kadrowej związanej z zatrudnieniem, przebiegiem oraz rozwiązaniem stosunku pracy (kompletowanie dokumentów kadrowych i związanych z awansem zawodowym nauczycieli, przygotowywanie umów o pracę i umów cywilno-prawnych, zmiany warunków umowy o pracę, prowadzenie teczek akt osobowych, przygotowywanie świadectw pracy, ewidencji, statystyki i informacji o zatrudnionych pracownikach),

b) prowadzenie spraw kadrowych w programie Kadry Optivum,

c) wprowadzanie danych dotyczących Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu do bazy danych Systemu Informacji Oświatowej i terminowe przekazywanie tych danych do systemu,

d) sporządzanie i przesyłanie sprawozdań do GUS,

e) wystawianie pracownikom legitymacji służbowych, legitymacji ubezpieczeniowych, delegacji służbowych oraz skierowań na badania lekarskie,

f) wystawianie zaświadczeń o zatrudnieniu,

g) współpraca z Powiatowym Urzędem Pracy Dla Miasta Torunia i Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie w Toruniu w zakresie organizacji prac społecznie użytecznych,

h) współpraca z Toruńskim Centrum Usług Wspólnych,

i) bieżące prowadzenie korespondencji,

j) wprowadzanie faktur zakupu w programie Finanse,

k) wystawianie faktur sprzedaży w programie Finanse

l) wykonywanie innych zadań zleconych przez dyrektora szkoły.

3. Informacja o warunkach pracy na stanowisku:

a) czas pracy: 1/2 etatu – 20 godzin tygodniowo,

b) umowa o pracę od 01.07.2017 r.,

c) praca w pomieszczeniu biurowym wyposażonym w komputer i urządzenia biurowe,

d) usytuowanie stanowiska pracy: budynek dwupiętrowy – parter,

W miesiącu poprzedzający datę upublicznienia ogłoszenia, wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych jest niższy niż 6%.

4. Wymagane dokumenty:

a) CV, list motywacyjny,

b) dokumenty potwierdzające posiadane wykształcenie i kwalifikacje,

c) dokumenty potwierdzające staż pracy,

d) oświadczenie kandydata o niekaralności za przestępstwa popełnione umyślnie,

(w przypadku zatrudnienia kandydat zobowiązany jest dostarczyć zaświadczenie o niekaralności z Krajowego Rejestru Karnego),

e) oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art.6 ust.1 i 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2016 r., poz. 902)*,

f)wymagane dokumenty aplikacyjne zawarte w ofercie pracy powinny być opatrzone

klauzulą: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2016 r., poz. 922) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2016 r., poz. 902)”.

*Każde oświadczenie musi zawierać klauzulę: „Jestem świadomy/a odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia”.

5. Termin i miejsce składania dokumentów:

Termin składania ofert do dnia 19 czerwca 2017 r. do godz. 14.00 w zamkniętych kopertach z dopiskiem „Nabór na stanowisko specjalisty ds. kadr” pod adresem Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu, ul. Warszawska 1/5, 87 – 100 Toruń.

6. Informacje o przebiegu naboru:

a) złożone oferty będą badane pod względem kompletności i spełnienia przez kandydatów wymagań formalnych na stanowisko urzędnicze,

b) oferty, które wpłyną do Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane,

c) kandydaci spełniający wymagania formalne zostaną poinformowani telefonicznie o terminie rozmowy kwalifikacyjnej,

d) informacje o ostatecznych wynikach naboru będą umieszczone w Biuletynie Informacji Publicznej (http://www.bip.torun.pl >ogłoszenia o pracę> w innych jednostkach) oraz na stronie Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4  www.loiv.torun.pl.

/-/ Małgorzata Białek

Dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Toruniu